Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Wet- en Regelgeving als olie voor
​​​​​​​Data Excellence bij Gemeen
​​​​​​​ten

Hoe kun je zorgeloos data gedreven werken, profiteren van de kansen die data biedt en voldoen aan de richtlijnen van privacy en data wet- en regelgeving? En hoe zorg je voor draagvlak en samenwerking op het gebied van datamanagement? Je leert er alles over tijdens dit webinar, dat we speciaal organiseren voor professionals bij gemeenten die met data werken, of hierbij betrokken zijn.

Gemeentelijke data bieden ongekende kansen voor innovatie, optimalisatie en efficiency. Echter, werken met deze data brengt uitdagingen en risico's met zich mee, vooral gezien de voortdurende veranderingen in wet- en regelgeving, zoals privacywetgeving. Ook blijkt de kwaliteit van data vaak onvoldoende voor verantwoord datamanagement en -innovatie, waardoor veel gemeenten aarzelen om met data aan de slag te gaan. Een fout is immers makkelijk gemaakt en negatieve publiciteit ligt op de loer.

Het Data Fundament op Orde
De behoefte om de basis op orde te krijgen is dus groot, maar daarnaast groeit ook het dwingende karakter van datakwaliteit en -privacy, bijvoorbeeld via de AVG en ISO 27001. Vanuit de Europese Unie (EU) volgen de komende jaren ook nieuwe wetten, onder meer op het gebied van Artificial Intelligence. Eén van de pijlers die de VNG beschrijft in de Datastrategie 2030 is dan ook ‘Het Data fundament op orde’.
​​​​​​​

Door Data Management en - Privacy experts
Tijdens dit webinar dat BrightStone Group organiseert i.s.m. Lumen Group, helpen we deelnemers op weg aan de hand van een pragmatisch stappenplan en bieden we handvaten voor het creëren van draagvlak en samenwerking binnen gemeenten.
​​​​​​​
https://brightstonegroup.webinargeek.com/watch/replay/2873357/0f32970389cf626cc0f8e3ddf1167ac3/

Presentatie door
Ronald Baan & Martijn van der Waal


Ronald Baan, trainer en mentor op het gebied van data management en president van DAMA-NL, zal op dit onderwerp ingaan vanuit het perspectief van datakwaliteit en data management. Hij heeft meer dan 35 jaar ervaring als ondernemer, adviseur en trainer binnen dit vakgebied en heeft hierbij voor onder meer de Gemeente Rotterdam en - Den Haag gewerkt.

Martijn van der Waal, Senior Privacy Consultant en Functionaris Gegevensbescherming bij Lumen Group zal het privacy stuk belichten.Martijn is een betrouwbare, deskundige en integere businesspartner met ruime ervaring op het gebied van privacy en Compliance. Hij is sterk in het analyseren van complexe vraagstukken en is in staat om aandachtig te luisteren, goed samen te vatten en door te vragen, om op deze wijze een probleemstelling vanuit verschillende invalshoeken op een pragmatische wijze te benaderen. 

​​​​​Duur
1 uur

Deel dit webinar